İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TÖMER) TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Ülke çapında on yıldır düzenlenmekte olan “Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”nın 11.’si 2 Haziran 2015 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 19 üniversiteden 35 öğrencinin katılımıyla BEÜ Farabi Kampüsü Prof. Dr. Arif Amirov salonunda gerçekleşti. Kuruluşunun ilk yılında katıldığı bir ulusal yarışmada İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi TÖMER, 19 üniversite ve 35 öğrencinin arasından sıyrılarak birinci oldu.

Prof. Dr. Turan KARATAŞ (Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı), Prof. Dr. Cihan OKUYUCU (Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı E. Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. İbrahim GÜLTEKİN (Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi),  Yrd. Doç. Dr. Hasan ÖZER (BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı), Dr. Hüseyin PALA (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), Şair Mustafa Aydoğan’ın jüri üyesi olduğu yarışmada,  yarışmaya katılan TÖMER öğrencileri genel olarak Türkiye’de yaşadıkları anılarından, Türkiye’nin ve Türkçe’nin öneminden, ülkelerinde yaşanan sıkıntılardan, Türkiye’ye ve Türklere olan güven ve sevgilerinden bahsettiler. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada kimi zaman bol kahkahalı kimi zaman da duygusal anlar yaşandı.

Yarışmada Etiyopya’dan Hanan Hiereddin YASSIN ve Kenya’dan Omar Abdulkadir AHMED, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’ni ve üniversitemizi temsil ettiler. Öğrencilerimiz Türk bayrağının renklerini temsilen kırmızı beyaz kıyafetleri ile sahneye çıktılar. Etiyopyalı öğrencimiz Hanan Hiereddin YASSIN konuşması ile misafirleri ve jüri üyelerini duygulandırırken yarışmanın birincisi Kenyalı öğrencimiz Omar Abdulkadir AHMED ise kahkahalara boğup, dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Yarışmada birinci olan öğrencimiz Omar Abdulkadir AHMED’e 2500 TL ve plaket ödül olarak verildi.