İKÇÜ TÖMER KAZAK VADİSİNDE

Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Türkçeyi gezdirerek öğretiyor. İKÇÜ TÖMER öğrencileri İzmir ve çevre ilçelerin tarihî ve doğal güzelliklerini keşfettikçe Türkçeyi daha çabuk öğrenme isteği duyuyorlar.  Öğrenciler böylece Türkleri ve Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtiyorlar.

Daha önce hocalarının rehberliğinde kısa bir İzmir turu yapan Kâtip Çelebi Üniversitesi TÖMER öğrencileri, şehre hayran kaldıklarını ve çevre ilçelerin güzelliklerini de tanımak istediklerini belirttiler. Öğrencilerin bu isteğini dikkate alan TÖMER yöneticileri bu doğrultuda bir dizi etkinlik planladılar.

Bu kapsamda ilk önce İzmir’in şirin ilçesi Kemalpaşa gezisiyle yola çıktılar. Çoğunluğu Afrika ve Asya ülkelerinden gelen öğrenciler Kemalpaşa Belediyesi’nin davetlisi olarak önce Ramada otelde ağırlandılar. Ardından büyük Türk şairi Yahya Kemal’in babasının ve millî mücadele gazilerinin kabirlerini ziyaret ettiler. Öğrencileri en çok heyecanlandıran mekânlardan birisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluşu günlerinde bir gece dinlendiği konağı ziyaret etmek oldu.

Kemalpaşa’nın asırlık çınarları altında dinlenen Afrikalı öğrenciler vatandaşların yakın ilgisini gördüler ve Kemalpaşa piknik alanını çok beğendiler.

İKÇÜ TÖMER öğrencilerinin gezisi Kımız Çiftliği gezisiyle noktalandı. Öğrenciler burada Türk otağının yapısı, sosyal ve kültürel fonksiyonu hakkında bilgi aldılar ve ata binerek hoşça vakit geçirdiler.

Geziye Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ünal ŞENEL, Yrd. Doç. Dr. Selçuk TÜRKYILMAZ, Yrd. Doç. Dr. Aslıhan TAŞTAN, Yrd. Doç. Dr. Seçil DUMANTEPE, Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan KOKTAŞ, okutmanlardan Ebru ADA, Esra AKYOL, Esra ÇORBACI ve TÖMER personeli Aytaç ALTINER katıldılar.

Kemalpaşa Belediyesi’nden Beytullah ÇALIŞIR ve edebiyat öğretmeni Rahim SAĞ geziye rehberlik ettiler.