KÂTİP ÇELEBİ TÖMER ÖĞRENCİLERİ İZMİR'İ ÇOK SEVDİ

KÂTİP ÇELEBİ TÖMER ÖĞRENCİLERİ İZMİR’İ ÇOK SEVDİ

Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, TÖMER öğrencileri için İzmir gezisi düzenledi.

Hindistan’dan Yunanistan’a, Kenya’dan Kazakistan’a kadar birçok ülkeden gelerek İKÇÜ TÖMER’de Türkçe öğrenen gençler Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Türk-İslam Arkeolojisi Bölümleri hocalarının rehberliğinde İzmir’in tarihî mekânlarını gezdi.

İzmir’in sembolü Saat Kulesi’nin bulunduğu Konak meydanından başlayan gezi, Kemeraltı Camii, Kızlarağası Hanı, Hisar Camii, Salepçioğlu Camii, Agora Müzesi, Emir Sultan Türbesi ve Kemeraltı çarşısının gezilmesiyle noktalandı.

İzmir gezisi sırasında öğrenciler, şehrin Antik dönemden itibaren çok zengin bir mirasa sahip olduğunu gördüler.

Çoğunluğu Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler, özellikle Kızlarağası Hanı’nın otantik atmosferinden, Salepçioğlu Camii’nin orijinal mimarisinden, Emir Sultan Dergâhı hazinesinde bulunan çok çeşitli mezar taşlarından ve Kemeraltı çarşısının renkli ve hareketli yapısından çok etkilendiler.

Kemeraltı esnafıyla konuşarak Türkçelerini geliştiren İKÇÜ TÖMER öğrencileri, ürünlerin adlarını görerek öğrenmenin heyecanını yaşadılar. Uygulamalı Türkçe öğretiminin kendileri için çok yararlı olduğunu söylediler.

Gezi sonunda, İzmir’le ilgili olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren öğrenciler, İzmir’in göründüğünden çok daha köklü, zengin ve heyecan verici bir şehir olduğunu vurguladılar. İzmir’in doğal güzellikleri yanında tarihî yönden de zengin bir şehir olduğunu keşfettiklerini belirten öğrenciler, şehrin hareketli ve canlı hayatını çok sevdiklerini söylediler.

Kâtip Çelebi Üniversitesi TÖMER hocaları da öğrencilerin Türkçe’yi öğrenirken Türkiye’yi ve Türk kültürünü de yakından tanımaları için İzmir ve çevresine sık sık geziler düzenleyeceklerini dile getirdiler.

İzmir gezisine Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Ünal Şenel, Yrd.Doç.Dr. Selçuk Türkyılmaz, Tarih Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. İrfan Kökdaş, Felsefe Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Muhammet Özdemir, Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Sema Küskü, TÖMER okutmanları Ebru Ada, Esra Çorbacı, Esra Akyol ile TÖMER personeli Aytaç Altıner katıldı.